Arta coordonării minții și corpului

Arta coordonării minții și corpului
by

Ki Aikido (ai – armonie, ki – energie, do – cale) este o artă marțială care îmbină în mod creator latura fizică și cea spirituală, fiind în același timp o metodă practică de a trata violența.

Practicând această artă învățăm să ne cunoaștem mai bine, pentru a putea rezolva problemele și provocările din viața de zi cu zi. Principiile de bază ale ki-aikido sunt principiile de bază ale universului și de aceea, ceea ce învățăm în dojo poate fi aplicat în tot ceea ce facem în viața de zi cu zi. Ki-aikido este o arta marțială japoneză care a ramas impregnată de spiritul Budo-ului și în care atât corpul, cât și mintea sunt antrenate în scopul cunoașterii de sine.

În aceasta artă nu practică doi adversari pentru a caștiga sau pentru a pierde, ci doi parteneri care își corectează unul altuia punctele slabe și își oglindesc unul altuia acțiunile. În ki-aikido nu exista competiție; practicanții se ajuta reciproc în aprofundarea înțelegerii acestei arte.

Ki-aikido nu înseamnă doar exerciții și tehnici. Practicând principiile sale ne ameliorăm starea de sănătate, ne educăm personalitatea, ne cunoaștem mai bine și, în acest fel, evoluăm. Aceasta reprezintă adevarata putere, aceasta este adevărata autoaparare.

Fiecare dintre noi alege pentru sine calea potrivită. Poate fi ki-aikido pentru dumneavoastră aceasta cale?

Sensei Mihaela Pepel 5 dan

Share

Recommended Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *